Tervetuloa venekouluun!

Käyttö ja sisältö

Sivun ylälaidassa olevan punaisen navigointipalkin avulla pääset siirtymään haluamaasi aihealueeseen. Kunkin aihealueen sisällä on useita veneilyoppitunteja. Halutessasi palata takaisinpäin paina aihealueen nimellä varustettua painiketta. Kun olet käynyt kaikki yhden aihealueen oppitunnit, paina Venekoulu- painiketta, jolloin pääset valitemaan uuden aihealueen.
   Voit myös käyttää selaimesi edellinen sivu ja seuraava sivu -painikkeita.

  • Päivänavigoinnissa käsitellään merimerkit ja kartan käyttäminen. Venekoulu kannattaa aloittaa tästä aihealueesta.
  • Meriteiden säännöissä luodaan katsaus merellä noudatettaviin liikennesääntöihin sekä kielto- ja rajoitusmerkkeihin.
  • Aluksen käsittely -osassa tutustutaan veneen kiinnitykseen ja ankkurointiin sekä erilaisten apuvälineiden kuten tutkan ja kaikuluotaimen käyttöön.
  • Yönavigoinnissa käsitellään yöllä liikkumisessa välttämättömät valotunnukset ja heijastimet.

Venekoulun kuvien ja tekstien tekijänoikeudet omistavat Mika Vainio ja Naantalin Seudun Meripelastajat ry. Sivuston sisältämää aineistoa saa vapaasti käyttää muuttamattomana koulutus- ja valistustoiminnassa. Sivuston muuttaminen toiseen muotoon, esimerkiksi tulostettavaksi tai painettavaksi on kiellettey ilman tekijänoikeuden haltijoiden kirjallista lupaa. Sivuja saa vapaasti linkittää muihin sivustoihin ja toivomme nuorten veneilyharrastuksen parissa toimivien yheisöjen käyttävän tätä sivustoa oman toimintansa tukena.

Venekoulu on tarkoitettu etupäässä veneilystä kiinnostuneille nuorille. Se soveltuu hyvin myös veneilyharrastuksensa aloittaneille aikuisille. Sivustoa kehitetään jatkuvasti ja uusia oppitunteja rakennetaan. Lopullisessa asussaan tämä sivusto on vuoden 2011 lopussa.
       Anna palautetta venekoulusta. Toiveita sisällöstä ja muita kehittämisesityksiä otamme kiitollisuudella vastaan. Palautetta voi antaa sähköpostitse osoitteeseen: mika.vainio(at)timali.fi.

Venekoulun sivut toimivat tällä hetkellä parhaiten Internet Explorer -selaimella. Muita selaimia tai selainten suurennusvalintoja käyttämällä sivujen asettelussa saattaa esiintyä virheitä. Selainoptimointi valmistuu vuoden loppuun mennessä.